Sylvia Van Driessche bewerkt jeugdroman ‘Liefdestips aan mezelf’ tot internetserie

Sylvia Van Driessche bracht net haar eerste roman voor volwassenen uit, maar werkt ook nog aan aan haar eerste scenario. 

Sylvia Van Driessche bracht net haar eerste roman voor volwassenen uit, maar werkt ook nog aan aan haar eerste scenario. ©  fvv

Het waren drukke maanden voor Sylvia Van Driessche. De schrijfster bracht nog maar pas haar eerste roman voor volwassenen uit, maar bleef in de marge verder werken aan Liefdestips aan mezelf, een televisiebewerking – of eerder een ‘online’ bewerking – van haar gelijknamige jeugdroman.

Wout Desmytere

Met schrijven heeft Sylvia Van Driessche (44) – met zes young adultboeken en de recente roman Een hele lieve fuck you – ervaring zat. Maar meewerken aan het scenario van een serie, dat was nieuw. Samen met regisseur Charlie Dewulf, die eerder al het komische Brak voor VTM GO maakte, bewerkt ze haar eigen boek Liefdestips aan mezelf tot een webserie.

LEES OOK. “Ik hoefde geen enkele #MeToo-ervaring te verzinnen”: Sylvia Van Driessche schrijft explosieve roman (+)

Voor wie het boek nooit las: het verhaal draait rond de jonge Olivia, die noodgedwongen moet intrekken bij haar vader, stiefmoeder en stiefzus. Heel blij is ze daar niet om, maar haar leed wordt verzacht door haar grote liefde Max. Alleen heeft ze geen flauw idee dat precies werkt, de liefde. Daarom houdt ze een dagboek bij waarin ze liefdestips aan haarzelf opschrijft.

“Het is heel gek om ineens met verschillende mensen te vergaderen over mijn verhaal en mijn personages”, zegt Van Driessche. “Omdat ik het de voorbije maanden erg druk heb gehad met mijn nieuwe boek, ben ik nog niet samen met Charlie aan de schrijftafel gaan zitten. Dat wil ik binnenkort wel gaan doen. Nu lees ik de scenario’s na en geef ik input. Zo geef ik bijvoorbeeld meer achtergrond mee over alle figuren, details die niet in het boek staan. Zo schept de reeks een completer plaatje, en staat het ook meer op zichzelf.”

Casting moet nog gebeuren, de eerste opnames zijn ook nog veraf. SBS, het moederhuis van onder andere Play4 en Play5, is aan boord. De serie wordt gemaakt voor hun online kanalen, zoals GoPlay.be. “De bedoeling is om het via meerdere wegen aan te bieden”, klinkt het. “Het is een reeks voor jongeren, dat is de beste manier om hen te bereiken. Aanvankelijk speelden we héél even met het idee voor een film, maar dat is anno 2021 een veel moeilijkere weg om bij die doelgroep te bereiken. Hoe directer, hoe beter. Denk aan het succes van wtFOCK.”

LEES OOK