Italiaanse steden vechten voor Eurovisiesongfestival 2022

Dankzij de winst van Måneskin mag Italië het Songfestival organiseren. Verschillende Italiaanse steden willen het evenement binnenhalen. Foto: ANP

Dankzij de winst van Måneskin in Rotterdam mag Italië voor de derde keer het Songfestival organiseren. Het zou logisch zijn dat het Eurovisiesongfestival in 2022 kiest voor de Italiaanse hoofdstad Rome als locatie, maar ook heel wat andere steden tuimelen net niet over elkaar heen om hun kandidatuur binnen te sturen.

Een van de steden die het evenement zeker wil binnenhalen is Turijn. Het stadsbestuur steunt unaniem een voorstel daarvoor. Ook lokale politici in Milaan, Bologna, Rome en Pesaro laten weten dat ze geïnteresseerd zijn.

LEES OOK. Tickets op Lokerse Feesten in minuut tijd uitverkocht: waarom Måneskin zo populair is, van tieners tot rockers (+)

Steden kunnen zich tot maandag melden bij de Italiaanse omroep Rai met een zogeheten bidbook. Daarin proberen steden de organisatie te overtuigen dat ze het evenement kunnen huisvesten. Er wordt gelet op een passende locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid.

Door tove
AANGERADEN