Hekwerk aan Capitool in Washington wordt afgebroken

 

 ©  REUTERS

Aan het Capitool in Washington zijn werknemers vrijdag begonnen met het weghalen van een 2,4 meter hoge afsluiting. De omheining was een van de bijkomende veiligheidsmaatregelen die zes maanden geleden werd genomen na de bestorming van het parlementsgebouw door aanhangers van Donald Trump.

Bron: BELGA

De beslissing om het hekwerk weer af te breken kwam er na een risicoanalyse door de politiedienst van het Capitool, zo blijkt uit een mededeling die woensdag naar de parlementsleden werd verstuurd.

Het weghalen van de omheining zal wellicht drie dagen duren. Het gebouw zal ook daarna gesloten blijven voor het publiek.

Woedende aanhangers van Donald Trump waren op 6 januari het Capitool binnengedrongen om te voorkomen dat het Congres de uitslag van de presidentsverkiezingen zou bevestigen. De relschoppers meenden dat de Democratische presidentskandidaat Joe Biden de verkiezingsoverwinning had “gestolen”.

Na de bestorming werden de veiligheidsmaatregelen opgevoerd. Er werden duizenden manschappen van de Nationale Garde ingezet om het gebouw te beveiligen.

LEES OOK

Nu in het nieuws