Eerste rode zaterdag al goed

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Dit weekend vertrekken veel Belgen op vakantie, door de start van het bouwverlof in grote delen van het land. VAB verwacht vandaag/zaterdag druk verkeer op de belangrijkste assen in Frankrijk. Zaterdag staat daar geklasseerd als een “rode” dag. Op de meeste traditionele knelpunten in Frankrijk staat er rond 8 uur al file, zegt de mobiliteitsclub zaterdagochtend.

Op de route Luxemburg - Lyon - Spaanse grens is er anderhalf uur vertraging. Ook op de route Parijs - Narbonne via Clermont-Ferrand is dat het geval. Op de route Lille - Parijs - Bordeaux - Spanje moet je een uur vertraging meetellen, net als op de route Parijs - Narbonne via Limoges.

In Oostenrijk moet je rekening houden met 25 minuten tijdverlies voor de Karawankentunnel richting Slovenië bij Villach (A11). In Zwitserland op de route Bazel - Como via de Gotthardtunnel is er 55 minuten vertraging. In Italië op de route Como - Firenze via Milaan verlies je 1 uur 40 minuten. In Duitsland is er omstreeks 8 uur nog nergens een file waar je langer dan 15 minuten verliest per traject.

Aangeboden door onze partners