“Er was een geheim plan om Michael Schumacher voor het McLaren F1 team te laten racen”

Michael Schumacher 

Michael Schumacher © Daimler Media

Voormalige Mercedes-motorsport baas Norbert Haug onthult dat er in 1998 geheime onderhandelingen waren om Michael Schumacher naast Mika Hakkinen bij McLaren te laten racen in 1999.

Aan het einde van de jaren negentig ging de strijd om de wereldtitel tussen Mika Hakkinen bij McLaren-Mercedes en Michael Schumacher bij Ferrari. In 1998 en 1999 was het McLaren-Mercedes dat het laken naar zich toe trok met twee opeenvolgende wereldtitels van Mika Hakkinen.

Geheime onderhandelingenNorbert Haug vertelt nu in de podcast van de F1 ‘Beyond The Grid’ dat er in 1998 geheime onderhandelingen waren om Michael Schumacher naar McLaren te halen maar dat die onderhandelingen nooit tot iets geleid hebben.

“Ik kende Michael van toen hij Formule 3-rijder was, toen ik journalist was, en hij was al bij Mercedes gekomen voordat ik er was, al sinds hij er junior was,” zei Haug.

“We waren felle concurrenten, maar op het circuit en in de paddock hadden we altijd een goede relatie.”

“Ik maakte een grapje dat we een keer samen moesten racen. Er waren wat geheime onderhandelingen in 1998, maar het is er nooit van gekomen.”

McLaren was de absolute top“In theorie had het kunnen gebeuren, maar het kwam er niet van, het is wat het is. Het was niet iets dat helemaal onmogelijk was, want we waren echt goed in ‘98 met de nieuwe formule, de auto van Adrian Newey, dus het was voor elke rijder aantrekkelijk.”

“Michael had eerder een kampioenschap kunnen winnen, hij had in ‘99 zonder zijn ongeluk kunnen winnen, wij hadden 2000 kunnen winnen zonder een defecte auto.”

“Het was een geweldige periode en het was een zeer intense strijd, het best te omschrijven met de race van 2000 in Spa,” waarmee Haug verwijst naar de intense strijd tijdens die race tussen beide rijders en waarbij Mika Hakkinen een sensationeel inhaalmanoeuvre op Michael Schumacher deed.

In 2010 dan toch Mercedes F1-pilootHoewel de onderhandelingen toen spaak liepen heeft Michael Schumacher toch nog voor Mercedes geracet bij zijn comeback in 2010 en daar heeft Haug goede herinneringen aan.

“Hij is ook een geweldige manager,” voegde Haug eraan toe. ”Hij is een echt, echt speciale kerel.”

“Ook plezier hebben, hard werken, zorgen voor andere mensen, de namen kennen van de monteurs en de kinderen van de monteurs en zo, je kent al die verhalen. Het is gewoon de waarheid.”

“Ik schat hem heel hoog in, ik heb geweldige herinneringen met hem.”

Meer F1-nieuws:- Mercedes komt met ‘opwindende’ updates voor de GP van Groot-Brittannië- “Arrogante rijders die ‘kwalificatie overeenkomst’ negeren mogen zich aan iets verwachten”- Lewis Hamilton verwacht weinig spektakel tijdens sprintrace: “Het wordt treintje rijden”- “Belachelijke straffen uit Oostenrijk gaan het racen in de F1 moeilijk maken”- F1-piloot zorgde vlak voor de race even voor paniek bij zijn F1-team  (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws