Titelverdediger Greg Van Avermaet zal als helper aantreden op Olympische Spelen: “Wout van Aert is fenomenaal aan het rijden”

 

 ©  EPA-EFE

Vijf jaar geleden bezorgde Greg Van Avermaet wielerminnend Vlaanderen een delirium door goud te pakken op de wegrit tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De titelverdediger staat binnenkort aan de start van de olympische wegrit op de Spelen in Tokio, maar Van Avermaet zal deze keer in een dienende rol deelnemen. “De benen zijn niet goed genoeg om het zelf af te werken”, vertelde hij zaterdag voor de camera van Sporza.

svar

“Ik denk dat ik zeker niet goed genoeg ben om te herhalen wat ik in 2016 deed”, stelde Van Avermaet. “Ik ga nu ook in een andere rol naar Tokio. Ik denk dat Wout fenomenaal aan het rijden is, hij rijdt heel makkelijk rond en kan ook bergop zijn mannetje staan. En je hebt Remco ook nog die zich voorbereidt met een individueel programma.”

“Er bestaat geen twijfel dat ik met andere doelen aan de start sta dan in Rio. Een scenario waarin ik als afwerker naar voren moet treden? Ik denk dat dat moeilijk is en dat de benen daar niet goed genoeg voor zijn.”