Hongaarse minister haalt zwaar uit naar UEFA: “Communistische praktijken”

 

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto heeft zaterdag zwaar uitgehaald naar de Europese Voetbalconfederatie UEFA, een dag nadat UEFA de Hongaarse Voetbalbond sancties had opgelegd wegens discriminerend gedrag van enkele supporters tijdens het EK.

“Het lijkt er sterk op dat UEFA verklikkers in dienst heeft die niets anders te doen hebben dan rapporten te schrijven over wat iemand al dan niet gezegd heeft”, schreef Szijjarto zaterdag op Facebook. “Het zijn communistische praktijken, want bewijs is er helemaal niet voor nodig. Het rapport van de informant is voldoende.”

Door de veroordeling moet Hongarije drie wedstrijden achter gesloten deuren spelen, waarvan een met uitstel, en een boete van 100.000 euro betalen. 

Tijdens de wedstrijd tussen Hongarije en Frankrijk op 19 juni in Boedapest werden vanuit de tribune waar de Hongaarse ultra’s zich bevonden racistische beledigingen jegens enkele gekleurde spelers van Frankrijk geroepen. Verder stelde UEFA ook nog een onderzoek in naar homofobe spandoeken en pancarten die getoond werden door Hongaarse supporters in de andere groepswedstrijden tegen Portugal en Duitsland.

LEES OOK

Nu in het nieuws