Bauke Mollema had wel zin in een lange solo: “Ik voelde me goed en dacht laten we van ver gaan”

 ©  AFP

Bauke Mollema heeft het nog eens geflikt. Met een lange solo haalde hij zijn tweede etappezege in de Tour de France binnen. Waar het eerder dit jaar in de Giro niet wou lukken, is het nu dus wel prijs voor de Nederlander van Trek-Segafredo. “Het loopt weer van een leien dakje.”

Maarten Vanhoof

“Het is fantastisch om deze rit te winnen”, aldus Mollema. “Het was vandaag een heel zware dag. Het duurde 80, 90 kilometer totdat er eindelijk een vlucht was vertrokken. Het team deed het vandaag fantastisch. We zaten altijd vooraan en misten de ontsnapping zo niet. We zaten met heel wat renners in de vlucht, maar twee reden er wel niet mee.”

Mollema begon met nog 40 kilometer te gaan aan een lange solo. “Ik voelde me vandaag echt goed dus ik dacht: ‘laten we van ver gaan’. Zo reed ik de laatste veertig kilometer alleen. Wanneer ik een halve minuut had, wist ik dat ik een goeie kans maakte om het tot aan de streep vol te houden. Op de laatste klim was het dan nog volle gas en gaf ik het volle pond. Toen ik op de top nog steeds vijftig seconden voorsprong had, wist ik dat het binnen was.”

Voor de Nederlander is het al zijn tweede grote ronde van het jaar. Eerder reed hij ook de Giro. “Daar liep het niet zoals ik wilde. Ik was moe op het einde. Maar nu ben ik helemaal hersteld en kan ik eindelijk winnen. Het loopt weer van een leien dakje.”

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners