Tientallen doden bij jihadistische aanval in Niger

Archiefbeeld. ©  AFP

Bron: BELGA

In Niger zijn bij een aanval door vermoedelijke jihadisten in de regio Tillabéri tientallen doden gevallen. Het gaat om vijf burgers, vier soldaten en veertig “terroristen”, zo maakte de regering van Niger bekend.

“Rond 15.00 uur (plaatselijke tijd) viel een honderdtal zwaarbewapende terroristen (een term die de autoriteiten doorgaans gebruiken om jihadisten aan te duiden, red.) op motorfietsen het dorp Tchoma Bangou aan”, aldus het Nigerese ministerie van Defensie in een communiqué dat zondagavond werd voorgelezen op de openbare televisie. Dankzij “de snelle en krachtige reactie” van de veiligheidstroepen “kon de aanval worden afgeslagen” en werden “zware verliezen toegebracht aan de vijand”, aldus het ministerie. Nog volgens de autoriteiten werd ook materiaal in beslag genomen, waaronder veertien motorfietsen, vier machinegeweren, vier RPG-7 granaatwerpers en twaalf kalasjnikovs. 

Niger, een van de armste landen ter wereld, vecht ondanks regionale samenwerking en westerse ondersteuning al jaren zonder veel succes tegen jihadistische groeperingen in het westen van het land en tegen de islamisten van de Nigeriaanse groepering Boko Haram in het zuidoosten.

Aangeboden door onze partners