Brand bij Chiro Heultje: beelden tonen enorme schade

Bron © rtv
Westerlo -

De leiding van Chiro Heultje en het lokale bestuur van Westerlo zitten woensdag rond de tafel om een oplossing te zoeken voor de werking van jeugdvereniging. Zondagavond werden de lokalen van Chiro aan de Gravin de Merodestraat grotendeels vernield door een brand. De schade is enorm, zo blijkt uit beelden die de ochtend na de brand werden gemaakt.

Maandag hebben experts het getroffen pand bezocht. De oorzaak is wellicht accidenteel. Het gebouw is eigendom van de kerkfabriek, die het pand in erfpacht heeft gegeven aan het gemeentebestuur. Dat heeft verdere afspraken gemaakt met onder meer de Chiro. “We bekijken momenteel wat de mogelijkheden op dezelfde site nog zijn”, zegt burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V). “Zo wordt een gedeelte van het complex gebruikt door de Kinderclub maar dat is een aflopend verhaal. We bekijken wat er wel en niet kan.”

Wat er ook uit de bus komt, de regeling zal tijdelijk zijn. Vorige maand ontvouwde de Chiro van Heultje prestigieuze bouwplannen. Aan de Processieweg zal een gloednieuw gebouw neergepoot worden. “Maar deze werken zitten nog maar in de fase dat de aanvraag voor de bouwtoelating net de deur uit is”, weet volwassenenbegeleider Luc Claes. “Het idee was om volgend jaar met de bouw te starten om in 2023 de nieuwbouw plechtig in gebruik te nemen. Sneller gaan ligt niet voor de hand. Er zal hoe dan ook een tussentijdje oplossing moeten gevonden worden.” De Chiro van Heultje telt een 120-tal leden.

Brand bij Chiro Heultje: beelden tonen enorme schade
Buiten valt het mee, maar de schade binnen is groot. Foto: Marc Peeters
Door mph
AANGERADEN