‘Tien om te zien’ krijgt nog één nieuwe aflevering

Zoveel kijkers voor heruitzending, dat ‘Tien om te zien’ écht terugkomt

Tien om te zien: steevast goed voor duizenden mensen op de dijk in Blankenberge. ©  BELGAIMAGE

Dertien jaar na de laatste Tien om te zien keert de populaire muziekshow van VTM terug met een eenmalige aflevering. “Het is alsof Vlaanderen al jaren wacht op een reünie”, zegt Willy Sommers, die samen met Anne De Baetzelier terugkeert als presentator.

VTM zendt dezer dagen de reeks Tien om te zien: De zomer van 199X uit, waarin wordt teruggeblikt op de legendarische dagen waarin Vlaanderen zich kon laven aan Vlaamse muziek vanop de zeedijk in Blankenberge. Dat retroprogramma haalt mooie kijkcijfers van om en bij het half miljoen en dus besliste VTM om nog één keer een nieuwe Tien om te zien te maken. “De heruitzendingen hebben duidelijk een gevoelige snaar geraakt in Vlaanderen”, aldus Maarten Janssen, channel manager van VTM. “Zowel van kijkers als artiesten hebben we massaal veel reacties en vragen gekregen.”

De eenmalige reünie zal niet in Blankenberge maar in Middelkerke worden opgenomen. Toch wordt het een trip down memory lane met de presentatoren van toen, Willy Sommers (68) en Anne De Baetzelier (56). Tegelijk belooft het ook een eigentijdse uitzending te worden met artiesten die vandaag aan de top staan, aangevuld met oudere hits. Wie onder de iconische tent van Tien om te zien zal optreden, is nog niet bekend. Wanneer de aflevering wordt uitgezonden is ook nog niet geweten. Maar het wordt wel nog deze zomer. “Het is alsof Vlaanderen al jaren wacht op een reünie van Tien om te zien”, zegt Sommers. “En niet alleen de kijkers van toen, ook jongeren hebben het programma herontdekt.”

Anne De Baetzelier en Willy Sommers in 1997. ©  vtm

Tien om te zien behoort nog altijd tot de populairste programma’s die VTM ooit uitzond. De zomershow liep tussen 1989 en 2008 en scoorde in zijn hoogtijdagen makkelijk boven het miljoen kijkers. Ook de Vlaamse showbizz was blij met het programma. Toen Tien om te zien van het scherm verdween, klaagden Vlaamse artiesten dat ze hun muziek nergens nog voor zo’n groot en enthousiast publiek kwijt konden. (jdr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook