Net als David Goffin, geeft ook Roger Federer verstek voor de Olympische Spelen: de Zwitser haakt af met kniepijn

 

 ©  USA TODAY Sports

Nadat eerder Denis Shapovalov, David Goffin, Rafael Nadal en Nick Kyrgios aankondigden dat ze niet zullen deelnemen aan de Olympische Spelen, moet nu ook Roger Federer noodgedwongen de Spelen aan zich laten voorbijgaan. De Zwitser heeft te veel last aan de knie na Wimbledon.

Tjorven Messiaen

Federer maakte het nieuws via Twitter zelf wereldkundig. “Na het grasseizoen ondervind ik last van de knie en ik heb aanvaard dat ik me daarom moet terugtrekken voor de Olympische Spelen”, klonk het. “Ik ben enorm ontgoocheld, want telkens was het een eer en een hoogtepunt in mijn carrière om Zwitserland te representeren. Ik ben al begonnen aan mijn revalidatie in de hoop zo snel mogelijk terug te keren in het circuit. Ik wens het hele Zwitserse team heel veel geluk en ik zal vanop afstand supporteren. Zoals altijd: Hup Zwitserland.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Federer hadden de Spelen in Tokio zijn vierde Olympische Spelen geweest. In 2012 won hij in Londen zilver in het enkelspel. In 2008 pakte hij in Peking goud in het dubbelspel. Ook in 2016 moest hij verstek geven door een knieblessure.

LEES OOK: David Goffin moet door blessure afhaken voor Olympische Spelen

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten