“Droneaanval op Venezolaans president Maduro verijdeld”

 ©  via REUTERS

Bron: BELGA

Eind juni is in Venezuela een aanslag op president Nicolás Maduro verijdeld. Dat heeft parlementsvoorzitter Jorge Rodriguez dinsdag gezegd.

Volgens Rodriguez werden op 22 juni drones ingezet tegen Maduro tijdens de inhuldigingsceremonie van een monument ter ere van de 200ste verjaardag van de Slag van Carabobo. “Vier drones werden door onze inlichtingendiensten uitgeschakeld”, verklaarde de parlementsvoorzitter tijdens een persconferentie. “Binnenkort zullen we weten waar ze gekocht zijn, wie ze gevraagd heeft en wat het plan was om de president en de hoogwaardigheidsbekleders te vermoorden.”

Venezuela verkeert al jarenlang in een politieke crisis. Nadat Maduro in 2018 een tweede termijn won bij door tegenstanders fel bekritiseerde verkiezingen, riep oppositieleider Juan Guaidó zichzelf uit tot interim-president. Guaidó wordt onder meer door de Verenigde Staten en de Europese Unie als staatshoofd erkend.

Maduro gaf al meerdere keren aan dat er plannen voor moordaanslagen of machtsgrepen waren tegen zijn regering, maar bracht daarvoor amper bewijzen aan. In 2018 ontsnapte Maduro alleszins wel aan een daadwerkelijke aanslag. Terwijl hij een toespraak gaf voor leden van de nationale garde in Caracas ontploften er drones. Zelf bleef de omstreden president ongedeerd, zeven leden van de nationale garde raakten gewond.

Aangeboden door onze partners