Jan Vertonghen terug op training bij Benfica midden in interne crisis na aanhouding voorzitter

 

 ©  ISOPIX

Twaalf dagen na de uitschakeling van de Rode Duivels in de kwartfinales van het EK voetbal tegen Italië (1-2), heeft Jan Vertonghen de trainingen bij Benfica alweer hervat. De verdediger stond woensdag voor het eerst op het veld bij de Portugese topclub.

Bron: BELGA

Naast Vertonghen was ook de Zwitserse aanvaller Haris Seferovic voor de eerste keer van de partij op training. Seferovic werd met Zwitserland op dezelfde dag als de Rode Duivels uitgeschakeld op het EK. De twee keren middenin een interne crisis terug bij hun club, die dinsdagavond heeft laten weten dat ze voor het einde van het jaar nieuwe verkiezingen zullen organiseren na de aanhouding van voorzitter Luis Filipe Vieira. De socio’s mogen dan stemmen voor een nieuwe clubleiding.

De 72-jarige Vieira werd vorige week gearresteerd voor zijn rol in de zogenaamde ‘Rode Kaart’-operatie. Hij wordt verdacht van vertrouwensbreuk, fraude, valsheid in geschrifte, belastingontduiking en witwaspraktijken. Het parket maakte bekend dat het gaat om financiële en zakelijke transacties voor een totaalbedrag van meer dan honderd miljoen euro. Zijn functies werden voorlopig overgenomen door clubicoon Rui Costa, maar Vieira gaf na zijn vrijlating - die bekomen werd door de betaling van een borg van drie miljoen euro - al aan te overwegen terug te keren naar Benfica.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten