Hilaire van der Schueren krijgt spreekverbod, ploeg lijkt wel wakkergeschud met tweede aanvaller op twee dagen

Foto: BELGA

Het spraakmakende interview van Hilaire Van der Schueren in Het Nieuwsblad blijft nazinderen in de Tour de France. De ploegleider van Intermarché Wanty Gobert mag vandaag geen interviews geven van teammanager Bourlart, na de commotie met Jan Bakelants.

Hilaire Van der Schueren sprak in zijn eigen, directe stijl over de anonieme Tour van Intermarché - Wanty Gobert: “Als ik nog haar had, was het grijs geworden”. Enkele uitspraken waren echter in het verkeerde keelgat geschoten bij Jan Bakelants, die emotioneel reageerde nadat hij dinsdag dan toch in de vlucht van de dag zat: “De kritiek van Hilaire vond ik maar zwak”.

Het interview bleef dus nazinderen en daarom kreeg de ploegleider van bovenaf zowaar spreekverbod. “Jan en Hilaire zijn twee sterke karakters. Af en toe botst dat eens”, reageerde sportbestuurder Steven De Neef. “Maar dat is allemaal uitgepraat. Alles in de Tour wordt uitvergroot. En soms is het dan beter om eens te zwijgen.”

Toeval of niet, met Danny van Poppel was er woensdag wel een mannetje van Intermarché - Wanty Gobert mee in de vlucht van de dag. Ook de Nederlander was in het bewuste artikel bij naam genoemd door Van der Schueren.

Door vml
AANGERADEN