Tosh Van Der Sande verlaat met zekerheid Lotto-Soudal, Jumbo-Visma en Cofidis belangrijkste kandidaten

 

 ©  BELGA

Tosh Van Der Sande (30) slaat na tien jaar Lotto-Soudal de deur achter zich dicht bij het Belgische team. De in Spanje residerende Antwerpenaar geniet alvast serieuze interesse van het Nederlandse Jumbo-Visma en het Franse Cofidis.

Van Der Sande kon eind vorig seizoen slechts op het nippertje en aan minder gunstige voorwaarden zijn contract bij Lotto-Soudal voor één seizoen verlengen. Dat kon pas nadat kopman en goeie vriend Tim Wellens zelf water bij de wijn deed. Het zorgde bij de renner voor een wrange nasmaak. Hij voelde zich in de maanden voordien aan het lijntje gehouden en ook het voorstel dat hij recent kreeg, vond hij affronterend.

Dus heeft de Antwerpenaar voor zichzelf besloten om het team te verlaten. Jumbo-Visma beschikt momenteel over de beste papieren om Van Der Sande in te lijven. Het team van Wout van Aert zou de polyvalente Van Der Sande willen gebruiken in zowel de sprinterstrein als in de klassiekers, naast die andere versterking Christophe Laporte. Volgens onze informatie is ook Cofidis nog in de running. Bij de Franse ploeg zou hij meer voor eigen rekening kunnen rijden. Nog bij Cofidis staat Jelle Wallays dicht bij een contractverlenging.

De 30-jarige Van Der Sande was een lichtpuntje bij de Belgische ploeg: hij finishte dit jaar knap vijfde in Dwars door Vlaanderen en 10de in Amstel Gold Race, maar kan ook in de Ardense klassiekers uit de voeten. Hij maakte dit jaar ook zijn debuut in de Ronde van Frankrijk maar stapte af tijdens de rit naar de Ventoux.

Bij Lotto-Soudal heeft voorlopig enkel Brent Van Moer zijn contract verlengd en lijken naast Van Der Sande ook Goossens, Thijssen en Degenkolb het schip al dan niet vrijwillig te verlaten. Volgens bepaalde bronnen zou ook de Italiaan Stefano Oldani reeds elders hebben getekend. En nog belangrijker: eind 2022 verlaat ook co-sponsor Soudal de ploeg van manager John Lelangue die duidelijk nog veel werk op de plank heeft liggen.(gvdl, bvc)

Lees ook

Nu in het nieuws