Arjen Robben opnieuw op voetbalpensioen, nieuwe functie bij Groningen lonkt: “Hebben hem rol binnen de club aangeboden”

 ©  BELGAIMAGE

Arjen Robben kapt ermee. Vorige zomer kondigde de Nederlandse winger nog wel zijn comeback aan, maar na een door blessure geplaagd seizoen heeft hij nu besloten om de schoenen opnieuw aan de haak te hangen. Afgelopen seizoen speelde hij zeven wedstrijden voor Groningen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus begrijpt de beslissing: “We wilden nog een jaar met hem doorgaan, maar respecteren zijn beslissing.”

Tjorven Messiaen

Het klonk zo mooi. Na een jaar afwezigheid kriebelde het vorige zomer opnieuw bij Arjen Robben. De winger die in zijn carrière successen behaalde bij Groningen, Chelsea, Real Madrid en Bayern München, wilde nog één keer alles uit de kast halen en besloot een comeback te maken. Dat deed hij bij Groningen, de club waar de Nederlander doorbrak. Meteen werd hij er op handen gedragen en de abonnementenverkoop schoot de lucht in. Een onverdeeld succes werd zijn comeback evenwel niet.

Net als voor zijn eerste pensioen, bleef blessureleed de rode draad door zijn comeback. Op het moment dat hij effectief opnieuw speelminuten vergaarde, waren we al half september, en meteen viel de 96-voudige international terug geblesseerd uit. Een maand later stond hij terug op het veld, maar opnieuw gooide een blessure snel roet in het eten. Het duurde tot het slot van de competitie vooraleer we terug vlagen van de echte Robben te zien kregen. In Nederland werd op een bepaald moment zelfs geopperd om hem mee te nemen naar het EK. Dat kwam er (logischerwijs) niet van, waardoor het met 1-0 verloren play-off-duel tegen Utrecht uiteindelijk de laatste minuten uit zijn carrière waren.

Op sociale media lichtte Robben zijn beslissing toe:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nieuwe rol binnen de club

Op de clubwebsite gaat technisch directeur Mark-Jan Fledderus dieper in op het afscheid van Robben. “Het was algemeen bekend dat wij heel graag wilden dat Arjen er nog een jaar aan zou vastknopen”, vertelt hij. “Maar we hebben óók gezegd dat we iedere beslissing van hem waarderen en respecteren. Wij zijn Arjen vooral heel dankbaar dat hij vorig jaar de stap heeft gezet om zijn comeback te maken bij FC Groningen. Wat die beslissing voor de club heeft betekend, is uniek. Het laat de ongelooflijke betrokkenheid bij FC Groningen zien en zijn clubliefde. Dat is voor een speler met zijn staat van dienst ongekend. Zijn aanwezigheid en invloed was op en buiten het veld van onschatbare waarde.”

 ©  EPA-EFE

Net daarom zou de Groningse club Arjen Robben graag in een andere rol aan boord houden: “Wij hebben hem aangeboden in een rol binnen de club actief te blijven, in welke functie dan ook. Arjen heeft aangegeven eerst vakantie te willen vieren met zijn gezin en even afstand te nemen van het voetbal. Daarna zal er ongetwijfeld een moment komen waarop wij weer eens met elkaar aan tafel schuiven. Daarnaast willen wij het beëindigen van zijn actieve voetbalcarrière ook niet geruisloos laten verlopen en zullen wij gaan kijken naar een moment waarop supporters en sponsors van de club in ons stadion afscheid kunnen nemen van Robben als speler.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten