Matej Mohoric en Wout Poels hebben knop omgedraaid na politie-inval bij Bahrain-Victorious : “Ze vonden niets, want we hebben niets te verbergen!”

 

 ©  EPA-EFE

“We kwamen woensdag super laat toe in het hotel. Het was al negen uur ’s avonds. En direct daarna stond het vol politie”, vertelde de Sloveense kampioen Matej Mohoric vanmiddag in Pau voor de start van de achttiende etappe, nadat gisterenavond de Franse politie binnengevallen was in het teamhotel van Bahrain-Merida. “Het voelde toch een beetje weird aan, want als renner heb ik nog nooit geëxperimenteerd met doping, of van dichtbij ermee te maken gehad”, aldus de Tourritwinnaar van Le Creusot.

Hugo Coorevits, Jan-Pieter De Vlieger

Volg de 18e etappe hier LIVE!

“Ik voelde me helemaal niet oncomfortabel. Ze gingen door al mijn persoonlijke zaken, maar ik dacht: beter zo, ik heb niets te verbergen. Ze onderzochten alle telefoons. Ze namen enkele gsm’s van renners en computers af. Ze checkten werkelijk alles, het wagenpark incluis. Ze vonden niets, want we hebben niets te verbergen. Ze waren met een stuk of vijftig. Ze praatten met iedereen. Ze vonden niets, want er was niets te vinden. We kregen geen massage. We konden niet samen eten. We hebben dan maar wat snacks gegeten in de hotelkamer. Wat kan je doen? Het is de Tour de France.”

“Ik vind het toch een beetje raar dat ze zelfs op dit moment, in 2021, nog altijd geloven dat we iets doen wat illegaal is. We trekken het ons niet aan. Integendeel, we zijn van plan om te tonen wat we al deden. Zeker na deze gebeurtenis. We proberen de koers te controleren, de ploegenstand te winnen… Ik denk dat we vandaag gaan vliegen. Meer nog dan anders zijn we gefocust.” Mohoric voegde meteen daad bij het woord en trok als één van de eersten ten aanval.

Bolletjestrui Poels: “We hebben meegewerkt, maar er was niks te vinden hé”

Ook Wout Poels (Bahrain-Victorious) vond de aankomst in het ploeghotel in Lescar (de buurt van Pau) wel een bijzondere ervaring met al die politiemensen in burger die naar de ploeg toe kwamen. “Ze hebben niets gevonden. En zo gaan we opnieuw verder op deze belangrijke dag voor het bergklassement.”

“Uiteindelijk verloren we een uurtje waardoor we iets later gemasseerd werd en iets later konden eten”, vertelde de Nederlander van Bahrain-Victorious die de donderdagrit in de bolletjestrui begon. “In het begin is het wel schrikken, maar dan krijg je een papiertje dat ze niets hebben gevonden. Ik heb ondertussen de knop omgedraaid, want dit kan één van de belangrijkste dagen in mijn wielercarrière zijn. We gaan ervoor vechten. Dé hamvraag is: heb ik deze trui voor het laatst aan of ga ik ermee de geschiedenisboeken van de Tour 2021 in. Het antwoord ken ik op Luz Ardiden.”

LEES OOK. Franse politie valt in Pau binnen in het hotel van Bahrain-Victorious en neemt trainingsgegevens mee

LEES OOK

Nu in het nieuws