Tadej Pogacar zet opnieuw de puntjes op de i: “Het is echt gek dat ik opnieuw kan winnen”

 

 ©  EPA-EFE

Tadej Pogacar zette andermaal de puntjes op de i en pakte op Luz Ardiden zijn derde ritzege in deze Tour.

LEES OOK. Almachtige Pogacar slaat op Luz Ardiden een derde keer snoeihard toe en pakt ook de bolletjestrui

“Het is ongelofelijk, na gisteren voelde ik me opnieuw goed”, reageerde de gele trui na zijn nieuwste exploot. “Het is echt gek dat ik opnieuw kan winnen, ik geniet van deze Tour. Er komen wel nog drie dagen aan, dus ik ben nog niet gewonnen. Op de Tourmalet ging het al heel snel, dan is het zaak om gewoon gefocust in het wiel te blijven en alles rondom je te vergeten. Op de laatste klim ben ik echt tot het uiterste gegaan.”

Op de (bizarre) vraag of hij schrik heeft van Jonas Vingegaard voor de tijdrit, reageerde de Sloveen duidelijk. “Waarom zou ik me zorgen moeten maken? Het kan eens gebeuren dat je veel tijd verliest op een slechte dag in een tijdrit, maar ik kijk er wel naar uit. Ik heb veel vertrouwen in een goede afloop.”

Vingegaard: “Wat heb ik afgezien, dit was niet mijn beste dag”

Jonas Vingegaard kon leven met zijn tweede plaats voor de tweede dag op rij. “Man, hoeveel heb ik vandaag afgezien. Het was echt niet mijn beste dag”, gaf de gelegenheidskopman van Jumbo-Visma ootmoedig toe.

“Dan kan je alleen maar super tevreden zijn dat je nog tweede eindigt. We zitten ook in de derde week. Niemand voelt zichzelf nog echt fantastisch. Ik zag bij de beesten af. Tweede staan na de laatste bergrit? Het is gewoon ongelofelijk goed. Morgen overleven en dan een goede tijdrit rijden: dat is de opdracht. Deze Tour was een ongelofelijk groot leerproces voor mij. Ik ben super tevreden dat ik daar nu staat. Ik wil die plaats behouden.”

Richard Carapaz: “Ik wou de etappe winnen”

Richard Carapaz vond dat hij zichzelf niets te verwijten had, ondanks een derde plek als resultaat en onderweg berewerk van zijn ploeg. “Ik wou de etappe winnen, maar de concurrenten waren sterker.”

“Het stemt me heel tevreden hoe de ploeg de rit aanpakte. We hebben het geprobeerd. Het was ons om ritwinst te doen hoor. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren, maar anderzijds denk ik dat het podium min of meer vastligt”, aldus de kopman van Ineos-Grenadiers, die momenteel derde staat. Weliswaar op slechts 6 seconden afstand van Jonas Vingegaard, maar anderzijds lijkt de Deen een betere tijdrijder.

 

 ©  REUTERS

 (jw, hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten