Getest: zelf vanille-ijs maken zonder machine en met slechts vier ingrediënten

(Themabeeld) — © Shutterstock
Exact vier ingrediënten, even schudden, de diepvriezer in en je hebt heerlijk vanille-ijs. Althans als we de New York Times mogen geloven. Wij gingen in onze keukenkasten op zoek naar wat vanille-extract en suiker en deden de test.
Wat hebben we nodig:

© LLA
Bereiding:
Neem er een glazen pot bij die je kan afsluiten met een deksel. Bijvoorbeeld een lege maar netjes afgewassen confituurpot. Giet de vier ingrediënten bij elkaar en sluit de pot goed af. Daarna is het tijd om je armspieren te laten werken: schud vijf minuten onophoudelijk met de pot, zoals een volleerde barman in de cocktailbar. Plaats nadien de pot mooi rechtop in de diepvriezer en laat minstens drie uur staan.

© LLA
Het verdict:
Na exact drie uur halen we de pot weer uit de diepvries. Al bij het openen, komt ons een aroma van vanille tegemoet. Het ijs oogt erg vast en een mooi bolletje rollen om bijvoorbeeld een coupe dame blanche te serveren, is uit de boze. Het ijs eventjes laten staan totdat het een beetje gesmolten is, en dan bedoelen we echt een beetje, maakt het scheppen gemakkelijker.
De consistentie is te vergelijken met een doos vanille-ijs uit de supermarkt: vrij vast en het laat een laagje achter in de mond. En over in de mond gesproken: op een teveel aan vanille na – wij raden aan om slechts één theelepeltje te gebruiken – smaakt het best lekker. Zeker als je bedenkt hoe weinig moeite het kostte om het te maken.

© LLA
Lees ook
Video
Meer Lifestyle
Sterrenchef Danny Horseele proeft garnaalkroketten aan onze kust en deelt een 11 op 10 uit: “De lekkerste die ik ooit al at”
Selena Gomez trekt haar buik niet langer in en dat is goed nieuws voor iedereen
ROYALS. Prins Harry krijgt het aan de stok met de politie en koning Albert II zegt zijn jacht vaarwel
Chocolatier Patrick Mertens proeft zure beertjes en merkt dat het bekendste merk het slechtste smaakt
Reishonger? Dit zijn de hipste bestemmingen voor je vakantie dit najaar