Naar Spanje via Frankrijk? Dan verlies je al zes uur in de file. Ook richting Italië uitzonderlijk druk verkeer

 

 ©  ROBIN UTRECHT

Bron: BELGA

Het is zaterdagochtend hier en daar al flink aanschuiven op de Europese snelwegen richting de populaire vakantiebestemmingen. Zo verlies je nu al tot maar liefst 6 uur op weg naar Spanje via de klassieke snelwegen in Frankrijk. Bovendien brengt de wateroverlast in eigen land, maar ook in Duitsland, Nederland en Zwitserland extra hinder met zich mee op belangrijke vakantieassen. Dat meldt mobiliteitsvereniging VAB.

Het is zaterdag weer een rode zaterdag op de Europese wegen. Voorlopig is er vooral druk verkeer in Zwitserland richting Italië en in Italië zelf, en in Oostenrijk richting Slovenië. In eigen land wordt vandaag druk verkeer verwacht op de wegen richting het zuiden omdat ook in Midden-Nederland de schoolvakantie start. 

In Duitsland zijn nog enkele wegen afgesloten in beide richtingen door de wateroverlast. Het gaat om de A1 ter hoogte van Leverkusen, de A44 bij Düsseldorf-Noord en de A61 ten zuidwesten van Keulen. Op de A3 Würzburg-Neurenberg staat een lange file, het is er 1 uur aanschuiven.

In Frankrijk is er vooral druk verkeer vanaf Luxemburg op de A7 Lyon-Orange (bijna 3 uur aanschuiven) en op de A10 Parijs-Bordeaux (ruim 4 uur filerijden).

In Zwitserland staat  op de A2 Basel-Chiasso al de hele nacht file. Je moet er momenteel rekening houden met 3 uur 40 minuten vertraging. Ook op de A13 richting de San-Bernardinotunnel, de alternatieve route, moet je momenteel al 3 uur en 50 minuten aanschuiven.

In Italië staat er veel file op de route tussen Como en Firenze via de A9, A50 en de A1: in totaal verlies je er 1 uur 45 minuten.

In Oostenrijk richting Slovenië staat er momenteel 1 uur 35 minuten file voor de Karawankentunnel op de A11.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten