Philippe Gilbert is bezig aan zijn laatste Ronde van Frankrijk: “Ik zie me niet meer als renner terugkeren naar de Tour”

 

 ©  BELGA

Philippe Gilbert verklaarde zaterdag dat hij bezig is aan zijn laatste Tour de France als renner. Dat zei hij na afloop van zijn tijdrit over 30,8 kilometer naar Saint-Emilion.

Maarten VanhoofBron: BELGA

De 39-jarige Gilbert gaf eerder al aan eind 2022 te stoppen als actieve renner. “Een Tour de France uitrijden betekent op elke leeftijd veel”, zei hij voor de microfoon van France Télévisions. “Ik zie me niet meer als renner terugkeren naar de Tour. Zondag zal ik dus voor de laatste keer naar Parijs rijden.”

Gilbert is aan zijn elfde Tour de France bezig, zondag rijdt hij zonder ongelukken voor de zevende keer de Tour uit. Gilbert pakte één ritzege, in 2011. In deze Tour vielen de prestaties van zijn team, Lotto Soudal, tegen. 

“Ons hele team was gebouwd rond Caleb Ewan, maar hij moest al snel opgeven”, legde Gilbert uit. “Het enige dat we daarna konden doen, was meegaan in ontsnappingen. Onze jonge Australiër Harry Sweeney werd derde in de twaalfde rit. Dat is goed voor hem. Voor de ploeg was het een magere Tour. Persoonlijk moest ik opgeven in mijn vorige vier Tours. Ofwel was ik ziek, ofwel viel ik. Ik wilde deze keer echt graag finishen. Ik heb veel afgezien, en heb een anonieme koers gereden. Maar op elke leeftijd is het een prestatie om de Tour uit te rijden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten