Sep Vanmarcke is opnieuw derde in Settimana Ciclistica Italiana, leider Diego Ulissi boekt tweede ritzege

 

 ©  AP

Net als in de tweede etappe is Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation) zaterdag als derde geëindigd in de vierde etappe van de Settimana Ciclistica Italiana, een vijfdaagse rittenkoers van het niveau 2.1 op Sardinië. De Italiaan Diego Ulissi (UAE Team Emirates) verstevigde zijn leidersplaats met een nieuwe ritzege.

Maarten VanhoofBron: BELGA

De vierde etappe van 168 kilometer, met start en aankomst in Cagliari, had hetzelfde concept als de vorige: veel heuvels onderweg, maar aan het eind toch een vlakke finale. Een vroege vlucht van vijf, bestaande uit onder andere Aaron Verwilst, strandde in de heuvelzone, waar een twintigtal renners aansluiting vond bij de kopgroep.

Sep Vanmarcke probeerde in de finale nog weg te rijden uit die ruime kopgroep, samen met onder meer Dauphiné-sensatie Mark Padun, maar slaagde daar niet in. Het werd uiteindelijk een sprint, waarin Diego Ulissi zich sneller toonde dan zijn Wit-Russische ploegmaat Alexandr Riabushenko en Vanmarcke. Voor de West-Vlaming is het al de derde top tien-plek in Sardinië.

De eerste editie van de Settimana Ciclistica Italiana eindigt zondag met opnieuw een etappe in Cagliari, die veel weg heeft van die van vandaag. Sep Vanmarcke is tweede in de stand.

LEES OOK

Nu in het nieuws