Scheiding van Harvey Weinstein na vier jaar afgerond

 ©  REUTERS

Vier jaar duurde het, maar de scheiding tussen Harvey Weinstein (69) en Georgina Chapman (45) is eindelijk afgerond. Vijftien jaar geleden trouwde de gevallen Hollywood-producer met de modeontwerpster. Ze kregen samen twee kinderen, India (10) en Dashiell (8). Toen duidelijk werd met welke onfrisse praktijken Weinstein zich al jaren bezighield, besloot Chapman meteen te scheiden.

“Mijn hart breekt voor alle vrouwen die onbeschrijfelijke pijn hebben geleden door deze onvergeeflijke daden. Ik heb ervoor gekozen om mijn echtgenoot te verlaten. De zorg voor mijn jonge kinderen is mijn belangrijkste prioriteit”, liet ze toen weten.

Officieel is de scheiding pas nu afgehandeld, maar Weinstein trof drie jaar geleden al een financiële schikking met Georgina. Ze zou zo’n 15 miljoen euro krijgen en heeft de volledige voogdij over de kinderen. Weinstein, die een celstraf van 23 jaar uitzit voor verkrachting en seksueel misbruik, zou weldra uitgeleverd worden aan Californië, waar hem een nieuwe rechtszaak boven het hoofd hangt. (tove)

Aangeboden door onze partners