Laatste olympische delegatie met Nafi Thiam vertrokken richting Tokio: “Zenuwen heb ik vandaag nog niet”

 ©  BELGA

Op Brussels Airport is zaterdagnamiddag een laatste deel van de Belgische olympiërs op het vliegtuig gestapt richting Tokio. Onder meer Nafi Thiam, draagster van de vlag, was van de partij. “Of het een verrassing is? Ja en neen.”

Maarten VanhoofBron: BELGA, SPORZA

Een aantal van de in totaal 122 atleten is al in Japan en anderen, onder hen de wielrenners die nog deelnemen aan de Ronde van Frankrijk, vertrekken pas de komende dagen. Zaterdag ging het om 49 atleten en begeleiders, bij wie onder meer zevenkampster en regerend olympisch kampioene, Nafi Thiam, die bij de openingsceremonie ook de Belgische vlag zal dragen.

“Zenuwen heb ik vandaag nog niet. Ik ben blij dat ik kan vertrekken, want ik heb er lang op gewacht”, zei Thiam voor vertrek. “Het is nog maar de reis naar daar. Ik ben wel benieuwd naar wat ons daar te wachten staat, hoe het eruitziet en hoe het eraan toe zal gaan. Het zullen alleszins bijzondere Spelen zijn en de afwezigheid van het publiek zal zeker een rol spelen. Maar goed, dat geldt voor alle atleten.”

Nafi Thiam verdedigt in Tokio haar gouden medaille ©  BELGA

Vrijdag raakte bekend dat Thiam samen met Felix Denayer de olympische vlag mag dragen voor België. “Het is een grote eer om de olympische vlag te mogen dragen. Ik heb het aanbod onmiddellijk geaccepteerd. Ik ben heel blij om België om deze openingsceremonie te vertegenwoordigen. Of het een verrassing is dat ik de vlag mag dragen? Ja en neen. Ik hoopte er wel op, want ze vragen het vaak aan vroegere medaillewinnaars. Dus ik wist wel dat er een kans was dat ze het me gingen vragen.”

Naast Nafi Thiam stapten ook tennisster Elise Mertens, 400 meter-loopster Cynthia Bolingo, tienkamper Thomas Van Der Plaetsen, 1.500 meter-loper Ismael Debjani en marathonloopster Hanne Verbruggen zaterdag op het vliegtuig richting Tokio. Die laatste kreeg een feestelijk afscheid van een groep familieleden en fans die een heuse erehaag vormden.

Elise Mertens ©  BELGA

Cynthia Bolingo ©  BELGA

Thomas Van Der Plaetsen ©  BELGA

Ismael Debjani ©  BELGA

Hanne Verbruggen ©  BELGA

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners