Van Aert, Van Avermaet en Benoot gearriveerd in Tokio: “We hadden het erger verwacht”

 

 ©  BELGA

Zondag nog als ritwinnaar op het Tour-podium in Parijs, maandagmiddag veilig geland in Tokio. Wout van Aert heeft niet lang kunnen nagenieten van zijn zege op de Champs-Elysées, maar is naar eigen zeggen blij dat hij in de Japanse hoofdstad is aangekomen. “Gelukkig heb ik toch een beetje kunnen slapen.”

Maarten Delvaux

Samen met Tour-Belgen Tiesj Benoot en Greg Van Avermaet stapte Wout van Aert zondagavond in Parijs op het vliegtuig naar Tokio. Na een vlucht van twaalf uur stapten ze maandagmiddag de aankomsthal van Haneda Airport binnen. “Het was een lange reis, maar ik ben blij dat ik hier ben. Gelukkig heb ik toch een beetje kunnen slapen”, vertelde Van Aert aan Sporza. “Voorlopig zit er wel niet veel meer in de benen.”

“De vlucht was beter dan verwacht, we zijn bij de grenscontrole ook niet lang opgehouden geweest. We hadden het erger verwacht”, vertelde titelverdediger Greg Van Avermaet. “We zijn gewend van veel te reizen en waren hier op voorbereid. We hebben de goede beslissing genomen om meteen na de Tour al naar Tokio te vliegen. Ik hoop de volgende vijf dagen een beetje te recupereren en sterker te worden. De jetlag verteren wordt het moeilijkste, we moeten ons ook nog aanpassen aan de temperaturen. Ik heb mijn vrouw en kinderen niet meer gezien na de Tour, het is zes weken dat ik van huis weg ben. Gelukkig is er Facetime en Whatsapp. Na de Spelen ga ik zo snel mogelijk naar huis om hen terug te zien.”

“We konden goed platliggen, ik heb goed geslapen”, vertelde ook Tiesj Benoot. “Het is een beetje raar om in het donker toe te komen, we hebben niet veel daglicht gehad de laatste veertien uur. Ik heb de Tour niet volledig gedaan, ik voel me wel goed.”

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners