Tour de Wallonie schrapt tweede etappe door de gevolgen van de zware overstromingen

 ©  BELGA

Dinsdag start de Tour de Wallonie met een etappe tussen Genappe en Héron, maar woensdag zal er evenwel geen tweede etappe afgehaspeld worden. De tweede rit, met startplaats Verviers, wordt immers geschrapt door de gevolgen van de zware overstromingen in de stad. Dat besliste de organisatie in samenspraak met het lokale bestuur van aankomstplaats Herve.

Dat de start niet in Verviers kon doorgaan, was al een uitgemaakte zaak. De stad werd immers enorm zwaar getroffen door de hevige overstromingen. Maar ook aankomstplaats Herve trok zich nu terug. “We kunnen geen optimale omstandigheden garanderen voor dit internationaal gerenommeerde wielerevenement”, vertelden de lokale autoriteiten. “Onze diensten, zoals de brandweer, de politie en de gemeentearbeiders, zijn momenteel te druk bezig met het helpen van de getroffenen. Er wordt gezocht naar slachtoffers, straten worden vrijgemaakt en de beschadigde huizen worden beveiligd. Dit is een tijd voor wederzijdse hulp en solidariteit.”

Christophe Brandt, organisator van de Ronde van Wallonië sluit zich aan bij de beslissing. “Wij blijven solidair met de slachtoffers van de barre weersomstandigheden die vooral het oosten van België hebben getroffen, en sluiten ons aan bij de beslissing om de 2de etappe af te gelasten. De prioriteit is vandaag inderdaad solidariteit.”

Voor de start van de eerste rit, zal het peloton dinsdag een minuut stilte houden ter nagedachtenis van de slachtoffers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten