Met één rake video maakt gymnast komaf met mythe over anti-seksbedden op Olympische Spelen

© Reuters

De beruchte seksuele uitspattingen van olympische atleten in het olympisch dorp zullen dit jaar erg summier worden. De organisatie wil intiem contact tussen atleten zoveel mogelijk vermijden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De kartonnen bedden waarop atleten slapen, deden echter sommige atleten speculeren dat ze specifiek gemaakt werden om geen seks in te hebben. Ze dragen immers maar één persoon. Maar een Ierse gymnast maakte een filmpje waarop hij vrolijk kon dansen op het kartonnen bed, waardoor de speculaties de vuilbak in kunnen.

Laurens Van Heuverswijn

De condoomautomaten die normaal gezien in het olympisch dorp staan, werden al geweerd. Maar kartonnen bedden om seks te voorkomen is wel erg straf. Het was de Amerikaanse langeafstandsloper Paul Chelimo die met een foto op Twitter het fenomeen bekendmaakte. “Deze bedden worden gemaakt om intimiteit tussen atleten te vermijden. Ze kunnen maar één persoon dragen om niet-sportieve situaties te vermijden”, lacht de atleet. “Ik heb wel geen probleem als langeafstandsloper, wij kunnen er met vier tegelijk op!”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bedden moeten natuurlijk wel iedereen kunnen dragen: van de smalle Chelimo tot de breedste gewichtheffers. Niet iedereen gelooft dan ook dat de bedden specifiek gemaakt zijn om seks te vermijden. De Ierse gymnast Rhys McClenaghan postte op hetzelfde medium een filmpje waarin hij met volle kracht op het bed springt, maar het bed blijft perfect in vorm. De gymnast weegt wellicht maar een goeie 70 kilogram in zijn eentje, wat de test niet helemaal vertaalt naar de seksuele daad natuurlijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bedden zijn natuurlijk niet enkel en alleen gebouwd zodat er geen seksuele uitspattingen kunnen plaatsvinden op de Spelen, laat dat duidelijk zijn. De Japanse firma Airweave is verantwoordelijk voor de productie en bouwde de bedden uit gerecycleerd karton, waarmee het olympisch comité een ecologisch signaal wil uitzenden.()

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners