PS-voorzitter Paul Magnette probeert gemoederen te bedaren na dreigement: “Ik denk niet dat er een crisis is binnen de regering”

Paul Magnette 

Paul Magnette ©  BELGA

“Ik denk niet dat er een crisis binnen de regering is.” Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette gezegd bij de RTBF, daags nadat zijn partij ermee had gedreigd de regering te verlaten als er één hongerstaker zou overlijden. Volgens de socialistische voorzitter is het dossier de afgelopen uren geëvolueerd.

jvhBron: BELGA

Zijn partij wil er “alles aan doen om een oplossing te vinden, en heeft meer dan eens voorstellen op tafel gelegd binnen de regering”, aldus Magnette. Hij merkt daarbij op dat staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) voor het eerst een bemiddelaar heeft aangesteld en aanvaard heeft met de verenigingen te praten. “We vragen aan de slag te gaan met alle mogelijke wettelijke middelen. Wij vragen geen massale regularisatie”, aldus de PS-voorzitter.

LEES OOK. Wouter De Vriendt (Groen) over hongerstakers: “Er is kostbare tijd verloren”

Niet alleen de PS, maar ook Ecolo had maandag gedreigd de regering te verlaten. Dinsdag klonk het wat minder fors. “We kunnen ons geen nieuwe crisis veroorloven. De zaken zijn gecommuniceerd aan de premier en dat had zo moeten blijven”, aldus covoorzitter Jean-Marc Nollet. Daarmee doelt hij op het lek naar de krant Le Soir over het dreigement van de PS.

LEES OOK. PS en Ecolo dreigen uit regering te stappen als er hongerstaker sterft: kan dat zomaar en hoe moet het dan verder? (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten