Egan Bernal in rouw nadat jonge fan overlijdt die voor hem weende na Tourzege: “Vandaag huilen we om jou”

 

De 13-jarige Julian Esteban Gomez was in 2019 even wereldberoemd toen beelden van de jonge kerel rondgingen waarin hij weende tijdens een ontmoeting met zijn idool Egan Bernal. Gomez overleed deze week op tragische wijze na een aanrijding door een vrachtwagen. Bernal eerde de jongen met een video.

Laurens Van Heuverswijn

Het filmpje toonde hoe Bernal, die net de Tour de France had gewonnen, werd ontvangen in Bogota en Julian tranen met tuiten weende toen hij de wielrenner zag. De Colombiaanse klimmer nam in de gele trui even de tijd om de emotionele jongen te begroeten. De beelden inspireerden zelfs een muurschilderij in de Colombiaanse hoofdstad, waarbij Julian en Bernal samen afgebeeld werden.

“Vandaag huilen we om jou”, schrijft Bernal op Twitter. “De ware held van mijn land.”

Julian was zelf begonnen aan zijn carrière op de fiets, maar werd tijdens een trainingsritje aangereden door een vrachtwagen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en wordt nog gezocht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws