Eerste rit van Tour de Wallonie is prooi voor Dylan Groenewegen, die voor het eerst wint sinds schorsing na valpartij in Polen

 ©  BELGA

Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma) heeft de eerste rit in de Ronde van Wallonië gewonnen. Hij haalde het na 185,7 kilometer tussen Genappe en Héron in een massaspurt voor Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) en Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) Voor de Nederlander is het zijn eerste zege na zijn schorsing van negen maanden als gevolg van de valpartij met Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen. Logischerwijs is Groenewegen ook de eerste leider. 

In de openingsrit probeerden verschillende renners meermaals weg te rijden, zonder succes. Op zo’n 15 kilometer van de finish roken de Italianen Andrea Vendrame (AG2R-Citroën) en Andrea Bagioli (Deceuninck - Quick-Step) en de Noor Rasmus Tiller (Uno X) hun kans en trokken ze ten aanval. Ze werden evenwel op enkele kilometers van het einde bijgehaald door het peloton, dat zich op mocht maken voor een massaspurt. Daarin was Groenewegen dus de beste. De Franse renner Alexis Gougeard (AG2R-Citroën) zag zichzelf beloond worden met de strijdlust.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Ronde van Wallonië is een vijfdaagse rittenkoers. De etappe van woensdag zou normaal gereden worden tussen Verviers en Herve, maar werd omwille van de zware overstromingen van vorige week verplaatst naar het circuit van Zolder, nadat ze zelfs in eerste instantie afgelast werd. Daar zullen de renners dertig ronden van vier kilometer afleggen, goed voor een totaal van 120 kilometer.

Vorig jaar schreef de Fransman Arnaud Démare (Groupama-FDJ) de meerdaagse wielerwedstrijd nog op zijn naam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  BELGA

(tjm)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten