Gijzeling in Zweedse gevangenis

 

 ©  AP

Bron: BELGA

In een gevangenis in Hällby, zowat 100 kilometer ten westen van de Zweedse hoofdstad Stockholm, hebben twee gedetineerden een van de twee cipiers die ze gegijzeld hielden, vrijgelaten. Dat meldde de politie.

De gedetineerden zijn volgens lokale media veroordeeld voor moord en zouden gewapend zijn met scheermesjes. Ze barricadeerden zich woensdag in een cipiersruimte, waar ze twee bewakers - een man en een vrouw - gevangen hielden, en eisten een helikopter. ‘s Avonds lieten ze een van de twee cipiers vrij.

Daarnaast meldden verscheidene media dat de gijzelnemers ook pizza hebben gevraagd voor alle twintig gedetineerden van hun afdeling. Kort daarna was op foto’s te zien hoe agenten pizzadozen in een auto aan het laden waren. Persbureau TT kreeg bij de betrokken pizzeria ook bevestigd dat ze twintig dozen hadden meegenomen.

Aanvankelijk meldde de politie alleen dat er een grote operatie gaande was in de gevangenis van Hällby. Daarna bevestigde ze dat twee gedetineerden zich in een kamer hebben gebarricadeerd waar zich ook twee cipiers bevonden. Er is een onderzoek ingesteld naar ontvoering.

 

 ©  AFP

 

 ©  AP

 

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten