Fabio Jakobsen draait bladzijde om na ritzege: “Ik denk dat dit het einde van mijn revalidatie betekent, ik ben terug”

 ©  Deceuninck-Quick Step (Twitter)

Voor Fabio Jakobsen is 21 juli 2021 een dag om nooit meer te vergeten. Bijna één jaar na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen werd de Nederlander weer eerste in een wielerwedstrijd. “Ik kijk ernaar uit om meer ritten te winnen”, klonk het na zijn ritzege in de Ronde van Wallonië.

Geert Stevens

LEES OOK.Symbolischer kan het niet: daags na Dylan Groenewegen wint ook Fabio Jakobsen voor het eerst sinds zware valpartij

Eén dag na Dylan Groenewegen mocht ook Fabio Jakobsen in een massaspurt het zegegebaar maken. Voor de Nederlander van Deceuninck-Quick.Step was het zijn eerste zege na de zware val in de ronde van Polen, bijna één jaar geleden. “Ik dacht dat ik het nog kan en vandaag is gebleken dat deze ambitie terecht is. Tussen denken en het doen is er nog een verschil, maar vandaag durf ik toch zeggen dat ik helemaal terug ben”, vertelde de Nederlander.

Jakobsen gaf aan dat hij toch nog met wat angst sprint. “Toen Fernando Gaviria aanging, wist ik niet of ik links of rechts moest kiezen. Ik koos voor links en dan moest ik erop vertrouwen dat hij de deur niet dichtgooide. Op dat moment voel ik wel wat angst om terug niet de hekken in te gaan.” Maar het was, net als voor Groenewegen dinsdag, nog meer voor Fabio Jakobsen de zege van de verlossing. “Ik heb helse maanden beleefd. Ik moet dokters bedanken van Polen tot Nederland maar ook mijn ploeg, familie en vriendin hebben een grote verdienste dat ik vandaag nog wielrenner ben. Ik ben bovendien dolgelukkig dat ik bij de ploeg kan blijven.”

Fabio Jakobsen kreeg enkele minuten na de zege een gsm-toestel tegen het oor gedrukt. “Patrick Lefevere wenste me proficiat maar gaf ook aan om snel naar mijn volgende doelen toe te werken”. En voor de podiumhuldiging diende hij ook samen met Dylan Groenewegen in het tentje te gaan zitten. “We hebben allebei een lastige periode achter de rug. Het is zonde dat het allemaal is moeten gebeuren maar nu kijk ik nog meer dan voorheen vooruit naar wat komen moet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

’s Avonds gaf Jakobsen ook nog een speech voor zijn ploegmaats in het hotel:

“Het is een speciaal jaar geweest voor mij. Ik ben blij dat jullie me allemaal gesteund hebben, ook vandaag. Het is moeilijk om met woorden te beschrijven. Ik voel het in mijn hart en ik hou van jullie allemaal. Bedankt voor de steun.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dylan Groenewegen: “Ook ik kan genieten van de zege van Fabio”

Dylan Groenewegen won dinsdag de openingsrit in Wallonië, maar lukte woensdag geen twee op twee. Meer zelfs, hij zag Fabio Jakobsen winnen. “Als ik zelf niet win, is het mooi dat Fabio terug wint, het is hem gegund. Het is een zware periode geweest voor mij, maar voor Fabio was het nog veel lastiger. Ik doe mijn pet af hoe hij hier vandaag terug kan rondrijden. Deze zege is hem van harte gegund. Als tegenstander kan ook ik daar enorm van genieten”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten