Biden verwacht dat kinderen jonger dan 12 snel ook in aanmerking komen voor coronavaccin

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Amerikaanse president Joe Biden verwacht dat kinderen jonger dan twaalf jaar binnenkort ook in aanmerking kunnen komen voor een coronavaccinatie. Mogelijk is het “eind augustus” al zover.

Biden gaf woensdagavond (lokale tijd) zijn eerste “town hall meeting” sinds zijn aantreden als president. Het vragenuurtje werd live uitgezonden door CNN vanuit de staat Ohio.

Biden stak van wal met een boodschap aan Amerikanen die sceptisch tegenover het coronavaccin staan. “Het is zeer eenvoudig: we hebben te maken met een pandemie voor mensen die niet gevaccineerd zijn.” Volgens de Amerikaanse president zijn van alle 10.000 Amerikanen die sterven aan de gevolgen van het coronavirus er 9.950 niet gevaccineerd.

De Amerikaanse president verwacht dat kinderen jonger dan twaalf jaar binnenkort ook in aanmerking kunnen komen voor een coronavaccinatie. “Mogelijk kan dat al eind augustus”, aldus Biden.

Reputatie

Biden zei ook dat hij zich zorgen maakt om de reputatie van de Verenigde Staten, door de verheeldheid tussen Democraten en Republikeinen. “De wereld vraagt zich af hoe het gaat met dit land”, vertelde hij naar aanleiding van vragen die hij kreeg van wereldleiders tijdens de G7-top. Hij benadrukte het belang van samenwerking tussen de partijen.

De president pleitte onder andere ook voor meer federale middelen voor Amerikanen die met een verslaving kampen. Daarbij verwees hij naar het herstel van zijn zoon, die aan drugs verslaafd was. “Ik ben trots op mijn zoon dat hij zijn verslaving overwonnen heeft”, aldus Biden.

AANGERADEN