Elise Mertens treft Russin Aleksandrova in openingsronde, Alison Van Uytvanck krijgt haalbare kaart

 

 ©  ISOPIX

Twaalfde reekshoofd Elise Mertens (WTA 17) neemt het in de eerste ronde van het enkelspel op het olympisch tennistoernooi in Tokio op tegen de Russin Ekatarina Aleksandrova (WTA 34), die onder neutrale vlag deelneemt aan de Spelen, zo wees de loting op donderdag uit.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Een vrij stevige klepper dus meteen voor Mertens, de Belgische tennishoop op deze Spelen na het forfait van David Goffin bij de mannen. In de onderlinge confrontaties tussen onze landgenote en de Russin staat het dan ook 1-1, met winst voor Mertens vorig jaar in de halve finales van het WTA-toernooi in Linz. Een jaar eerder was Alexandrova de sterkste op het grastoernooi van het Nederlandse Rosmalen. Onze landgenote is daarbij in het voordeel dat er in Linz net als in Tokio op hardcourt gespeeld wordt. In de tweede ronde wacht de winnares van het duel tussen de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 35) en de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA 38). Nog een ronde verder is er een duel met de Poolse Iga Swiatek (WTA 8), zesde reekshoofd in Tokio, mogelijk.

Alison Van Uytvanck (WTA 62), onze tweede landgenote op de hoofdtabel, staat in de openingsronde tegenover de Servische Ivana Jorovic (WTA 309). Een haalbare kaart, al stonden beide speelsters nooit eerder tegenover elkaar. In de tweede ronde volgt er mogelijk een duel met de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 13). Het tiende reekshoofd moet in de eerste ronde dan wel voorbij de Italiaanse Jasmine Paolini (WTA 92) zien te geraken.

In het dubbelspel staan Mertens en Van Uytvanck, die nooit eerder samen speelden, in de openingsronde tegenover het ervaren Spaanse duo Garbine Muguruza en Carla Suarez Navarro. Als nummer een van de wereld en met drie gramdslamtitels op zak, wordt Mertens ook in Tokio tot het kransje der favorieten gerekend in het dubbelspel. 

Bij de mannen vaardigt ons land geen spelers af voor het enkelspel. In het dubbelspel staan Sander Gillé en Joran Vliegen, die wel al jaren dubbelen, in de openingsronde tegenover de Nederlanders Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer, de achtste reekshoofden.

Gerelateerd