Twee jaar langer op kop van het peloton: Tim Declercq tekent contractverlenging bij Deceuninck - Quick-Step

 

 ©  AFP

Tim Declercq blijft nog twee jaar langer bij Deceuninck - Quick-Step. Vandaag raakte bekend dat de eeuwige hardrijder een contractverlenging tot 2023 tekende. De 32-jarige Declercq is dit jaar al aan zijn vijfde seizoen bij The Wolfpack bezig en zal dus nog twee jaar langer op kop van het peloton mogen sleuren voor de blauwe armada van Patrick Lefevere.

Maarten Vanhoof

”Ik ben superblij dat ik bij de ploeg van mijn hart kan blijven”, aldus Declercq. “Het vertrouwen dat Patrick Lefevere me geeft is heel fijn, vooral het feit dat ik zo snel kon bijtekenen. Wanneer ik hard werk tijdens een wedstrijd en The Wolfpack uiteindelijk wint, geeft het me veel vreugde en voel ik me echt deel van de overwinning. Ik ben tevreden met de rol die ik binnen het team heb en ik voel appreciatie voor wat ik doe. Ik weet dat ik hier mijn kwaliteiten kan tonen. Dit is een professioneel team, maar tegelijk krijg je hier ook een hartverwarmend familiegevoel, wat je helpt om te presteren en absoluut alles te geven. Je bent hier niet zomaar een renner, maar een vooral een mens.”

Ook Patrick Lefevere is tevreden met de contractverlenging van “El Tractor” tot 2023. “Tim is een grote aanwinst voor de ploeg. Hij is geen renner die veel koersen wint, maar hij is in plaats daarvan iemand die veel invloed heeft op wie de koers wel wint, door de ontsnapping te controleren. Hij gaat altijd all-in voor zijn ploegmaten en is daar wanneer je hem nodig hebt. Hij is echt sterk en heel toegewijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij ook de komende twee seizoenen een belangrijk deel van de ploeg zal blijven uitmaken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws