Koppel dat enorme bosbrand veroorzaakte met ‘gender reveal party’ riskeert 20 jaar cel

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  AP

Een Amerikaans koppel kan 20 jaar celstraf krijgen door een compleet fout gelopen ‘gender reveal party’. Het stel hield vorig jaar een feestje om het geslacht van hun ongeboren baby te onthullen, maar veroorzaakte met een rookbom een grote, dodelijke bosbrand.

jvh

De explosie veroorzaakte niet alleen een blauwe wolk, maar ook vlammen. Binnen een mum van tijd was er sprake van een gigantische bosbrand met desastreuze gevolgen.

Het vuur verwoestte maar liefst 9.000 hectare aan natuurgebied. Er waren 600 brandweermannen nodig om het vuur onder controle te krijgen, waarvan een brandweerman tijdens het blussen om het leven kwam. In totaal raakten 13 mensen gewond.

Onopzettelijke doodslag

De prille ouders worden nu aangeklaagd voor maar liefst 30 verschillende vergrijpen, waaronder onopzettelijke doodslag. Het stel pleitte in de rechtbank onschuldig. Op 15 september moeten de ouders weer in de rechtbank verschijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws