Prins George viert achtste verjaardag met subtiele ode aan overleden overgrootvader

 ©  ISOPIX

De Britse prins George mag op donderdag 22 juli al acht kaarsjes uitblazen. Naar aanleiding van deze feestelijke gelegenheid werd een nieuwe foto van de jongen vrijgegeven. Daarop brengt hij een subtiele ode aan zijn recent overleden overgrootvader, prins Philip.

Hanne Vandenweghe

Het prinsje, gekleed in een blauw-geel gestreept T-shirt en blauwe short, zit breed glimlachend op de motorkap van prins William zijn terreinwagen. De wagen is volgens de Britse pers een symbolische keuze. Het gaat immers om een terreinwagen van Land Rover, het favoriete automerk van wijlen prins Philip.

 ©  ISOPIX

De nieuwe foto is niet gemaakt door een professionele fotograaf, wel door mama Kate Middleton. De hertogin van Cambridge heeft er de laatste jaren een gewoonte van gemaakt om zelf achter de lens te kruipen en portretten van haar kinderen op de wereld los te laten.

De brede glimlach van prins George staat in schril contrast met zijn sip gezichtje na de nederlaag van Engeland in de finale van het Europees kampioenschap voetbal. Opvallend: tijdens beide verschijningen op het EK droeg de prins een maatpak. Volgens royaltywatchers was dat een teken dat zijn tijdperk van de shorts voorbij was. Niets blijkt minder waar nu George opnieuw met blote benen is te zien op zijn nieuwste portret.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten