Niels Destadsbader, Regi en Camille genomineerd voor Radio 2 Zomerhit

Slepen Niels Destadsbader en Regi samen de Radio 2 Zomerhit in de wacht? ©  Play4

Het is weer die tijd van het jaar: de Radio 2 zomerhit komt eraan. Na aparte overwinningen maken Niels Destadsbader en Regi nu samen kans op de trofee met hun nummer De wereld draait voor jou. Ook jonge talenten Camille en OLIVIA maken kans op de award.

Wout Desmytere

Op zondag 15 augustus vindt naar goede gewoonte de uitreiking van de Radio 2 zomerhit 2021 plaats, na een liveshow vol muziek in Blankenberge. Bart Peeters en Siska Schoeters zijn wel opnieuw van de partij als presentatoren, donderdagnamiddag werden op Radio 2 - waar anders - de tien genomineerde artiesten bekendgemaakt.

Dat Niels Destadsbader en Regi tot de gelukkigen behoren, hoeft niet te verbazen. De muzikanten brachten eerder dit jaar het nummer De wereld draait voor jou uit. Ze scoorden in het verleden elk al een zomerhit (Regi vorig jaar met Kom wat dichterbij, Destadsbader was de drie jaar daarvoor alleenheerser dankzij Skown meiske, Verover mij en Mee naar boven). Maakt eendracht straks macht?

Behoren ook tot de genomineerden: Camille met haar eerste eigen single Vuurwerk, OLIVIA met La di da en Bazart met Anders, een nummer van hun nieuwe plaat. Met zijn recentste nummer Sterker dan ooit, dat hij schreef voor de Vlaamse feestdag, maakt ook gevestigde waarde Willy Sommers kans op de trofee. The Starlings wagen hun kans met Magic, Milow met ASAP. Tot slot zullen er tijdens de liveshow enkele interessante samenwerkingen te zien zijn. Denk aan Isabelle A & Tim Akkerman met Ik denk te veel, Metejoor & Emma Heesters met Rendez-vous en Tourist LeMC en Meskerem Mees met Niemandsland.

Indien u één van deze artiesten de overwinning meer gunt dan een andere, kan u hen een duwtje in de rug geven door op hen te stemmen. Dat kan vanaf zaterdag via de website van Radio 2 of de bijhorende app. Ook tijdens de live-uitzending kan er nog gestemd worden via televoting. Net zoals vorig jaar zal de show, omwille van de omstandigheden, doorgaan zonder de aanwezigheid van een groot publiek. Ter compensatie zorgt Radio 2 in de aanloop naar 15 augustus voor een hoop randanimatie: van een podcast die de verhalen achter de genomineerde nummers brengt tot een wedstrijd waarbij je een exclusief optreden van twee genomineerde artiesten kan winnen.

Aangeboden door onze partners