Officiële balans: 37 doden, nog 6 vermisten

De balans van het aantal mensen dat de zware overstromingen niet heeft overleefd, is opgelopen tot 37. Er wordt ook nog gezocht naar zes personen. Dat blijkt uit de balans van het Nationaal Crisiscentrum.

De dienst DVI van de federale politie heeft 32 van de 37 overleden personen kunnen identificeren.

Van de in totaal 473 aangemelde vermiste personen blijven er momenteel nog zes zonder spoor. Voor een aantal mensen van die zes is er een vermoedelijk teken van leven, maar anderzijds zijn er voor bepaalde mensen zeer sterke indicaties dat ze, jammer genoeg, bij de dodelijke slachtoffers zullen behoren.

De politiediensten zoeken in elk geval verder om vermiste of overleden personen terug te vinden en te identificeren, verzekert het Crisiscentrum.

Het aantal vermisten of potentieel vermisten is al wel sterk geslonken. Vlak na de ramp waren het er nog meer dan 400, gisteren/woensdag stond de teller op 18. Het cijfer kan de komende dagen nog licht fluctueren, stelt het Crisiscentrum, omdat er nog altijd meldingen van mogelijk vermiste personen binnenkomen via de federale en lokale politie en op het informatienummer 1771.

Door sgg
AANGERADEN