Crevits laat voorschot van 1,8 miljoen euro voor Pukkelpop onderzoeken na afgelasting

 
Bron: BELGA

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) laat onderzoeken in hoeverre Pukkelpop nog aanspraak kan maken op de 1,8 miljoen euro voorschot die de festivalorganisator heeft aangevraagd bij de Vlaamse overheid. Dat voorschot is goedgekeurd, maar nog niet uitbetaald. Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen zal het dossier nu verder onderzoeken.

Om het voor organisatoren makkelijker en haalbaarder te maken om evenementen te organiseren, werkte de Vlaamse regering een voorschotregeling uit. Die regeling moest bij organisatoren een stuk onzekerheid wegnemen en moest het makkelijker maken om evenementen voor te bereiden. 

Ook Pukkelpop heeft bij de Vlaamse overheid een voorschot van 1,8 miljoen euro aangevraagd. Die aanvraag is goedgekeurd door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. De betaling is nog niet gebeurd.

LEES OOK. Organisatie gooit de handdoek, geen Pukkelpop in 2021: “Onmogelijk te organiseren in veilige omstandigheden”

De vraag is nu wat er met dat voorschot zal gebeuren. Op de website van Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen staat dat “de verplichting tot terugbetaling vervalt indien het event geannuleerd wordt omwille van overheidsmaatregelen met betrekking tot COVID-19”. 

“Als een evenement niet kan doorgaan omwille van coronamaatregelen van de overheid, moet de steun voor kosten die effectief gemaakt zijn niet worden terugbetaald. Het voorschot geldt voor niet recupereerbare kosten zoals bijvoorbeeld podium, drukwerk enzovoort. Voedsel en drank kosten horen daar niet bij”, legt het kabinet van minister Crevits uit. 

Volgens minister Crevits zal het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen “de verantwoording van Pukkelpop met betrekking tot de eventuele kwijtschelding van terugbetaling van het voorschot de komende periode onderzoeken om dan tot een beoordeling te komen”.

LEES OOK

Nu in het nieuws