Dylan Groenewegen pakt tweede ritzege in Ronde van Wallonië na sterke sprint: “Nog niet 100%, maar op de goede weg”

 ©  BELGA

Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma) heeft de vierde etappe van de Ronde van Wallonië gewonnen. Na 206 kilometer was hij in Fleurus de snelste van een omvangrijke groep. In de slotkilometers regende het aanvallen, maar niemand geraakte echt weg. In de spurt maakte de Nederlander het uiteindelijk uitstekend af, goed voor zijn tweede ritzege. Nizzolo en Gaviria mochten mee op het podium. Quinn Simmons (Trek-Segafredo) blijft leider. Gianni Vermeersch was de eerste Belg op de zesde plaats.

Dinsdag pakte Groenewegen ook al de bloemen in de eerste rit. Dat was de eerste ritzege voor de Nederlander na zijn schorsing van negen maanden voor zijn aandeel in de zware val van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen vorig jaar. De Amerikaan Quinn Simmons (Trek-Segafredo), die donderdag de koninginnenrit won, behoudt de leiderstrui. Vrijdag finishte hij als vijfde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Ronde van Wallonië eindigt zaterdag met een 192,4 kilometer lange etappe van Dinant naar Quaregnon. Vorig jaar schreef de Fransman Arnaud Démare (Groupama-FDJ) de wielerwedstrijd op zijn naam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Winnaar Dylan Groenewegen: “Nog geen 100%, maar op de goede weg”

“De sprint in Fleurus was ruw”, zei de Nederlandse spurtbom van Jumbo-Visma na zijn tweede ritzege.“Dit was de langste rit en vanaf de start werd een hoog tempo opgelegd. Mijn ploeg trachtte de controle te behouden, wat niet evident was. Ik hoopte dat we met het peloton voor de etappezege zouden sprinten. Ik was zeker niet vol vertrouwen, maar mijn ploeg steunde me. Ik heb alles gegeven en ik klampte aan op de laatste heuvel. We hebben vervolgens voorin tempo gereden, met daarna een tweede sprintzege.”

 ©  BELGA

“Ik heb een heel lange slechte periode beleefd. Deze zege heeft me opnieuw een goed gevoel en motivatie gegeven. Daar had ik nood aan. Ik weet dat ik nog niet 100 procent ben. Maar ik ben op de goede weg. Ik heb nood aan koersen om op mijn beste niveau terug te keren. Deze tweede overwinning bevestigt dat ik stapje per stapje terugkeer naar de top”, besloot Groenewegen.

Leider Quinn Simmons: “Niet van plan leiderstrui in slotetappe nog te verliezen”

De Amerikaan Quinn Simmons (Trek-Segafredo) heeft zich vrijdag in Fleurus kranig verweerd om zijn leiderstrui te behouden, met succes.“Ik ben heel gelukkig om de leiderstrui voor de tweede opeenvolgende dag te mogen dragen en ik ben niet van plan om die zaterdag nog uit handen te geven in de laatste etappe”, liet Simmons na afloop van de vierde etappe weten.

“De etappe van vrijdag was de langste, het was lastig. Mijn teammaats hebben het onderste uit de kan gehaald om mij te beschermen. Het voornaamste is dat we de trui hebben kunnen redden en ik nu wil ik ze behouden ook!”

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten