Trouwen in hoteltuin in de Veldstraat was populair, maar het seizoen is al voorbij

Het hotel D’Hane Steenhuyse was dit voorjaar een unieke plek om te trouwen, midden in het centrum van Gent. 

Het hotel D’Hane Steenhuyse was dit voorjaar een unieke plek om te trouwen, midden in het centrum van Gent. ©  fvv

Gent -

De afgelopen maanden konden Gentse koppels uitzonderlijk trouwen in de tuin van een fraai oud hotel, midden in de Veldstraat. Honderden koppeltjes maakten tussen mei en juli gebruik van die mogelijkheid, maar voor dit jaar is het afgelopen.

Max Dedulle

Trouwen in de tuin van Hotel D’Hane Steenhuyse was mogelijk sinds 8 mei 2021. Vanaf die dag mochten evenementen in openlucht opnieuw plaatsvinden met maximaal 50 personen. Dat waren er heel wat meer dan de 15 mensen die op dat moment aanwezig mochten zijn op een huwelijk binnen.

Voor dit jaar is het echter afgelopen met trouwen in de binnentuin. Tijdens de Gentse Feesten vinden er in Gent nooit huwelijken plaats, en de komende weken is de locatie gereserveerd voor andere evenementen. De tent is intussen weggehaald en het is nog onzeker of het experiment volgend jaar wordt herhaald.

Succes

Een succes was de nieuwe trouwlocatie wel. Tussen 8 mei en 14 juli vonden er 225 huwelijken plaats in de tuin, blijkt uit informatie die gemeenteraadslid Stijn De Roo (CD&V) opvroeg. Dat is ongeveer drie kwart van het totale aantal huwelijken in die periode in Gent.

Ook na de versoepelingen van 9 juni, toen 100 personen binnen aanwezig mochten zijn, bleef de voorkeur van de meeste trouwers uitgaan naar een buitenhuwelijk. Dankzij de open tent waren de aanwezigen ook bij slecht weer beschermd tegen weer en wind.

LEES OOK.Geef je jawoord in openlucht: binnentuin in Veldstraat wordt trouwlocatie

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent