Regering vereenvoudigt energiefactuur om beter te kunnen vergelijken

 

 ©  BELGA

De federale ministerraad heeft het licht op groen gezet om de energiefactuur te vereenvoudigen. Bedoeling is dat huishoudens zo makkelijker prijzen kunnen vergelijken en niet meer voor onaangename verrassingen komen te staan als ze van leverancier veranderen. Dat gebeurt nog altijd te weinig in ons land, ook al kunnen veel mensen er hun profijt mee doen.

Daar moet het Koninklijk Besluit van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS), minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en staatssecretaris voor Consumentenzaken Eva De Bleeker (Open VLD) verandering in brengen. Er komen duidelijke richtlijnen voor leveranciers en die moeten alle noodzakelijke informatie op dezelfde plek op hun facturen zetten, van de essentiële contractinformatie tot hoe je kunt vergelijken en overstappen.

“Enkel wanneer je effectief begrijpt wat op de factuur staat, kun je tarieven vergelijken en als het nodig is wisselen van leveranciers”, zegt Van der Straeten. “We geven de controle weer aan de consument”, maakt De Bleeker zich sterk. “Aan de hand van maximaal twee overzichtelijke bladzijden kan die zijn energiegebruik beter begrijpen en controleren.” (agy, fem)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten