Motorrijder in levensgevaar na knal tegen geparkeerde auto

De schade aan beide voertuigen was enorm. 

De schade aan beide voertuigen was enorm. © svo

Schoonaarde/Lede -

In de Nieuwstraat in Schoonaarde botste een motorrijder in de nacht van vrijdag op zaterdag met een geparkeerd voertuig. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De feiten vonden kort na middernacht plaats. In een op dat moment vrij donkere Nieuwstraat reed een motorrijder in op een geparkeerde personenauto, vermoedelijk nadat hij van de weg ging. De wagen werd enkele meters vooruit geduwd door de klap. De motor schoof naar de andere kant van de baan, de bestuurder smakte tegen de grond.

Een man die enkele ogenblikken later passeerde zag de ravage en verwittigde de hulpdiensten. De motard, een man uit Lede geboren in het jaar 1997, werd met zware verwondingen eerst ter plaatse verzorgd en nadien naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Zijn toestand was kritiek.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse, die een mogelijke slechte zichtbaarheid als vermoedelijke oorzaak van het ongeval vaststelde. De brandweer maakte enkele uren later de rijweg opnieuw vrij. De brokstukken lagen over het hele wegdek verspreid.

 

 ©  svo

 

 ©  svo

 

 ©  svo

 

 ©  svo

 

 ©  svo

 

 ©  svo

Nu in het nieuws