Duitse reporter door het stof nadat ze modder op haar gezicht smeert om overstromingen ‘authentieker’ te maken

Een Duitse RTL-reporter en -presentatrice heeft vrijdag haar excuses aangeboden nadat ze voor een live-interventie modder op haar kleren en gezicht smeerde. Ze deed verslag vanuit de Duitse stad Bad Münstereifel, waar vorige week tientallen doden vielen door extreme regen.

Een voorbijganger zag hoe Susanna Ohlen, een presentatrice van ’Guten morgen Deutschland’, vlak voor de uitzending nog haar kleding en gezicht besmeurde met modder. De beelden werden online gezet en gingen binnen in geen tijd duchtig rond. Ohlen laat in een verklaring op Instagram weten dat ze een ‘ernstige fout’ heeft gemaakt. “Als journalist had ik dit nooit mogen doen”, schrijft ze. Naar eigen zeggen had ze in de dagen ervoor mensen geholpen die waren getroffen door de overstromingen. “Ik vond het ongemakkelijk om in schone kleren voor de camera te verschijnen. Daardoor smeerde ik, zonder erbij na te denken, modder op mijn kleren.”

RTL Duitsland liet donderdag in een verklaring weten dat de presentatrice is geschorst. “Het handelen van onze verslaggever is duidelijk in strijd met onze journalistieke principes en eigen normen”, aldus een woordvoerder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(red)

LEES OOK