Carapaz geniet van olympische titel: “Heb hier heel hard voor gewerkt”

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Richard Carapaz was zaterdag dolblij met zijn gouden medaille in de olympische wegrit in Japan. “Dit is een ongelooflijk moment voor mij”, zei de 28-jarige Ecuadoriaan na afloop.

“Je moet er altijd in blijven geloven. Ik heb er zo hard voor gewerkt om hier te zijn en dit is een heel groot moment voor mij. Ik kan alleen maar de mensen uit Ecuador bedanken voor al hun steun. Zij hebben mij ook de laatste belangrijke duw in de goede richting gegeven.”

“Het is nog maar de tweede gouden medaille voor mijn land op de Olympische Spelen en de vorige dateert al van op de Spelen in Atlanta in 1996”, zei Carapaz nog. “Dit is heel speciaal. Het was een heel zware wedstrijd. Ik had geen ploeggenoten zoals andere renners. Ik moest mijn moment afwachten. Toen ik zag dat we met twee (met medevluchter Brandon McNulty, red.) in het slot twintig seconden voorsprong hadden, wist ik dat we voor de medailles zouden kunnen strijden. Maar ik heb tot het einde getwijfeld, want er zaten sterke gasten achter mij.”

Door Maarten Delvaux