Nieuwe beschuldigingen tegen zanger R. Kelly: vrouwen maar ook mannen misbruikt

R. Kelly zit in de cel 

R. Kelly zit in de cel ©  Reuters

Hij mag dan zelf bij hoog en bij laag blijven beweren dat het allemaal leugens zijn, het aantal aanklachten tegen de in ongenade gevallen R&B-zanger R. Kelly blijven maar toenemen. En het gerecht zegt nu ook harde bewijzen te hebben van seksueel misbruik.

,tg

R. Kelly wordt beschuldigd van seksueel misbruik van meisjes en vrouwen, en de aanklagers van de Amerikaanse staat New York zeggen daarvoor nu nog meer bewijs te hebben. De aanklagers hopen de nieuwe bewijzen te mogen gebruiken in de zaken die tegen hem lopen. Want zelf ontkent hij alles en doet hij alles af als laster.

In maart 2020 werd in New York een aanklacht ingediend tegen de zanger, bekend van hits als I Believe I Can Fly en The World’s Greatest. Daarin beschuldigen zes vrouwen hem van misbruik. Nadien bleef het klachten regenen. Het nieuwe bewijs bevat de getuigenissen van twintig andere anonieme vrouwen en twee anonieme mannen. Een van de mannen zegt dat hij op zijn zeventiende door R. Kelly seksueel werd misbruikt en werd gedwongen tot seksuele handelingen met anderen.

Hij beweert dat Kelly hem in 2006 ontmoette bij een McDonalds. De 17-jarige jongen, die de schuilnaam John Doe kreeg, zegt dat de zanger hem vroeg “wat hij bereid was te doen om te slagen in de muziekbusiness. ”

De andere man is een vriend van hem, bij wie jaren later hetzelfde gebeurde. Volgens de anonieme getuigen zouden er filmopnames, gemaakt door de zanger, zijn van de seksuele ontmoetingen.

Naast de getuigenissen hopen de aanklagers ook beelden te mogen tonen in de rechtbank waarin te zien zou zijn hoe R. Kelly twee vrouwen lichamelijk en geestelijk mishandelt.

Minderjarige bruid

De zanger zou daarnaast een vervalst paspoort hebben aangevraagd voor de destijds vijftienjarige Aaliyah. Op die manier was het mogelijk met haar te trouwen. Volgens de documenten was dat nodig omdat de zanger dacht dat Aaliyah zwanger van hem was en als zijn echtgenote niet tegen hem kon getuigen.

Het verhaal dat Aaliyah en R. Kelly getrouwd waren gaat al jaren rond, maar werd door de twee altijd tegengesproken. De zangeres, bekend van hits als Try Again en Rock the Boat, kwam in 2001 om bij een vliegtuigcrash.

R. Kelly zit momenteel in afwachting van de rechtszaken tegen hem vast in een gevangenis in Brooklyn. In totaal zijn er 22 onderdelen opgenomen in de strafrechtelijke vervolging. De rechtszaak moet op 9 augustus van start gaan.

LEES OOK. Zanger R. Kelly moet borgsom van 1 miljoen euro betalen na beschuldigingen van seksueel misbruik

Nu in het nieuws