Regen boven het Kiel maakt vroegtijdig einde aan Beerschot – Cercle, dinsdagavond worden laatste 35 minuten afgewerkt

 

 ©  BELGA

De seizoensopener van Beerschot en Cercle Brugge is op een sisser afgelopen. De regen zorgde gelukkig niet voor helse taferelen zoals vorig weekend, maar tien minuten met de hemelsluizen boven het Kiel open was al genoeg om het veld onbespeelbaar te maken. In minuut 55 – en bij een 0-1-tussenstand – maakte ref Boucaut een vroegtijdig einde aan de voetbalavond. De wedstrijd zal op dinsdagavond (27/07) om 20 uur verder worden afgewerkt.

Yannick Lambrecht, Koen Verdruye

Het veld lag al nat in de eerste helft, zoals ook te zien was aan de ontelbare lange ballen die doorschoten en zo vlot spel bemoeilijkten. Maar op geen enkel moment leek de match in gevaar te komen. Dat was tot de spelers het veld opnieuw betraden voor de tweede helft en net op dat moment alles uit de lucht viel. Op amper tien minuten veranderde het voetbal in waterballet. Genoeg geweest, besloten de weergoden en even later ook scheidsrechter Alexander Boucaut.

Eentje is voorlopig genoeg

Wat er tot dan was gebeurd? Beerschot, Cercle en elke neutrale toeschouwer wisten intussen wel op wie de spotlights van het Kiel gericht staan: Rapha Holzhauser. Ook voor de seizoensopener was dat niet anders. De Oostenrijker posteerde zich vooral op de rechterflank en daar speelde zich dan ook het overgrote deel van de actie af. Maar: een vroege penalty wegens hands kreeg hij niet, Suzuki was niet snel genoeg voor een knappe diepsteekpass en zijn plaatsbal zat niet ver genoeg in de hoek om Didillon te verschalken.

Opvallend: die plaatsbal was pas na een halfuur het eerste gekadreerde schot in deze partij. Een jammere statistiek die niet in verhouding stond met de hoge intensiteit, maar wel met de vele lange ballen die zelden aankwamen op het doorweekte veld. De Vereniging maalde er alleszins niet om, want aan eentje had het genoeg. Kort voor rust mikte Deman met zijn hoofd voor het eerst tussen de palen aan de overkant en het was ineens prijs: 0-1 voor Cercle. De voorlopige eindstand.

De resterende 35 minuten worden dinsdagavond (27/07) om 20 uur afgewerkt.

Yves Vanderhaeghe: “Sinds vorige week weten we dat er ook in België veel water in korte tijd kan vallen.”

Cercle Brugge kwam ietwat gevleid op voorsprong op het Kiel maar moet volgende week dinsdag nog eens terugkeren naar het Kiel om de nul te houden en zekerheid te krijgen over de drie punten.

Na de rust begon het zaterdagavond zo fel te regenen dat scheidsrechter Alexander Boucaut verplicht was om de match stil te leggen. In nauwelijks een paar minuten tijd was het veld één waterplas geworden en dus onbespeelbaar. Er waren exact 55 minuten gespeeld en Boucaut besloot dus logischerwijze om de match te staken tot 20.10 uur. Er was aanvankelijk hoop. De hemel bleef zwart maar het hield wel op met regenen. Het zag er naar uit dat er toch kon worden hervat en de spelers begonnen zelfs opnieuw op te warmen. Centraal op het veld rolde de bal weer behoorlijk maar op de zijkanten was dat niet het geval.

Boucaut besloot om dus noodgedwongen af te fluiten. “Hij vertelde ons dat hij wilde vermijden dat we zouden hervatten en toch weer zouden moeten stoppen”, aldus Cercle-kapitein Charles Vanhoutte. “Van ons had het gemogen want ik denk dat de omstandigheden in ons voordeel waren en we de beste papieren hadden.

Yves Vanderhaeghe ziet het wel zitten. “Dit was een geval van overmacht. Wie ben ik om dit aan te vechten? Sinds vorige week weten we dat er in België behoorlijk wat water kan vallen. We waren wel op weg om een mooi resultaat neer te zetten. Het stond goed bij ons, ook achterin gaven we weinig weg en we scoorden een mooie goal. Maar we hebben nu nog niks en moeten nog vol aan de bak in die resterende 35 minuten. Nee, ik maakte dit nog niet mee, niet als coach en voor zover ik mij herinner ook niet als speler. Maar het moet voor alles de eerste keer zijn”, grijnsde Vanderhaeghe. De Cercle-coach gaf ook nog wat duiding bij zijn opstelling.

“Ik koos voor de jongens die de meeste minuten maakten op het trainingsveld in de voorbereiding. Hen heb ik willen belonen. Ik verving Miangue nog in de eerste helft omdat hij last had achteraan in de bil en we geen risico’s wilden nemen. Zijn vervanger Popovic deed het echter prima.”

 

 ©  Isosport

 

 ©  Isosport

LEES OOK

Nu in het nieuws