Elise Mertens druipt ook in enkelspel meteen af: “Uiteraard ben ik ontgoocheld”

 

 ©  REUTERS

Elise Mertens (WTA 17) heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (zestiende finales) van het tennistoernooi op de Olympische Spelen in Tokio.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

Mertens, het twaalfde reekshoofd in Tokio, verloor in de eerste ronde tegen de Russin Ekaterina Alexandrova (WTA 34) in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-4. De partij duurde 2 uur en 52 minuten. De Limburgse won de eerste set maar kon in set twee die lijn niet doortrekken. In de derde set liep ze uit tot 2-4, maar toen brak de veer volledig en ging de Russin met de zege lopen.

In de tweede ronde wacht voor Alexandrova de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA 38). Zij profiteerde in haar duel van de eerste ronde van de opgave van de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 35) in de tweede set. Podoroska won de eerste set (7-6 (7/4)) en stond in de tweede 3-1 achter toen Putintseva de strijd staakte.

De 25-jarige Mertens was in Tokio bezig aan haar eerste Spelen. De Limburgse was in de Japanse hoofdstad ook actief in het dubbelspel, waar ze als nummer 1 van de wereld een gelegenheidsduo vormde met Alison Van Uytvanck. Ook dat werd geen succes, en de Belgische vrouwen verloren zaterdag hun opener meteen tegen het ervaren Spaanse paar Garbiñe Muguruza/Carla Suarez Navarro in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/4).

“Uiteraard ben ik ontgoocheld”

“Ik probeer positief te blijven. Het zijn mijn eerste Spelen en ik was heel blij geselecteerd te zijn en mijn land te mogen vertegenwoordigen”, verklaarde Mertens na haar nieuwe nederlaag. “Uiteraard ben ik ontgoocheld, wat normaal is als atlete. Het was zeker geen makkelijke loting. Alexandrova is een speelster die grote risico’s neemt, zelfs aan het einde van de derde set. Het dubbeltje viel aan haar kant vandaag.”

Mertens hoopt binnen drie jaar op de Spelen in Parijs een beter resultaat neer te zetten. “Hoewel het niet heeft opgeleverd waar ik op hoopte, ben ik blij met de ervaring die ik hier opgedaan heb”, ging de Limburgse verder. “De omstandigheden waren lastig en mijn benen voelden tegen het einde zwaar aan. Ik hoop me te plaatsen voor Parijs en daar beter te doen. Binnen 48 uur verlaat ik het olympisch dorp en vertrek ik naar de Verenigde Staten voor mijn volgende toernooi in San Jose. Het seizoen is nog lang niet gedaan.”

 

 ©  AP

LEES OOK

Nu in het nieuws